Schermafbeelding 2024-05-21 om 12.32.21

Gymna haalt professionals naar Limburg

Het Limburgse familiebedrijf Gymna, marktleider in de distributie van medisch materiaal voor kinesisten en artsen, gaat een hechte samenwerking aan met SmartEducation, een organisatie die voor dezelfde doelgroep post-academische vormingen aanbiedt. "Het laat toe dat we de opleidingen ook in Limburg kunnen aanbieden en qua materiaal, het niveau naar een hoger niveau kunnen tillen", zegt Frank Cesar, CEO van Gymna.

Het landschap van de kinesitherapie is continu in beweging. "Het uitgebreide postacademische vormingsaanbod van SmartEducation speelt hierop in, en zo bereiken wij het merendeel van de actieve kinesitherapeuten in Vlaanderen", zeggen Robbie Billen en Stijn De Mot, de oprichters van SmartEducation. "De vraag naar een goede opleiding neemt toe."

“Wij kunnen vanuit Gymna de nodige ondersteuning bieden”, stellen Frank Cesar (CEO) en Carl Baeten (commercieel verantwoordelijke) van Gymna. “We herkennen in mekaar de ideale partners om de best mogelijke opleidingen in de sector te kunnen aanbieden."

De samenwerking zal onder meer de logistieke ondersteuning van gespecialiseerde opleidingsmodules omvatten, waarbij Gymna hoogwaardige apparatuur en technische ondersteuning ter beschikking stelt aan de cursisten. Er is ook beslist om bepaalde opleidingsevenementen te organiseren in de vestigingen van Gymna in Diepenbeek en Gentbrugge.

"We verheugen ons erop nieuwe generaties zorgverleners te inspireren en voor te bereiden op de uitdagingen en kansen van de toekomst", besluiten beide partijen.