Noel-en-Hilde-Essers-300×200-1

H.Essers verkozen tot beste familiebedrijf van Limburg

De Fakkel, een prijs voor een Limburgse familiale onderneming met een uitzonderlijke staat van dienst, gaat naar H.Essers. Het logistieke bedrijf met hoofdkantoor in Genk verdient volgens de jury de onderscheiding als toonbeeld van continuïteit in familiale ondernemingen.

Hilde Essers kreeg De Fakkel overhandigd door voorzitters Francis Wanten (Voka Limburg) en Bart Balis (Family Business Center). Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst bij bouwbedrijf Mathieu Gijbels in Opglabbeek, waar tientallen familiale ondernemers inspiratie kwamen opdoen om de levensduur van hun bedrijf te kunnen verlengen.

“Een succesvolle overdracht naar de volgende generatie is uiterst moeilijk en slaagt slechts in uiterst beperkte percentages”, aldus Francis Wanten en Bart Balis. “Van de eerste naar de tweede generatie overleeft slechts 30% van de familiale bedrijven. Bij de derde generatie blijft nog één op tien over en bij de overdracht naar de vierde generatie houdt slechts vier procent het vol.” Een familiale onderneming wordt gemiddeld 24 jaar. Bedrijven met een leeftijd boven de 50 jaar vertegenwoordigen slechts 8 procent van de ondernemerspopulatie.

“Het mag dus zeer duidelijk zijn dat iedere familiale ondernemer tijdig moet bezig zijn met de overdracht naar de volgende generatie”, zeggen Wanten en Balis. “We weten dat één op drie ondernemers die binnen de twee jaar zijn bedrijf zal overdragen, het daar nog niet met de volgende generatie over heeft gehad… Goede en inspirerende voorbeelden moeten dus getoond worden. Zoals H.Essers...”