TRC

Hans Menten trekt van Lummen naar Centrum Zuid

Transport Repair Center, het bedrijf van Hans Menten dat gespecialiseerd is in het onderhoud en de reparatie van trekkers, opleggers en allerlei randapparatuur, zet het groeiverhaal verder in de hallen waar Democo vroeger prefab betononstructies maakte. De investering is goed voor 5 miljoen euro.

Hans Menten verdiende zijn sporen bij DAF Trucks en Renault Trucks en leidde de garage bij transportbedrijf TDL. In 2018 kocht hij samen met zakenpartner Yves Vandeput, eigenaar van TDL, de gebouwen van Max Rental aan het Klaverblad van Lummen en Transport Repair Center was geboren. Het bedrijf is de voorbije jaren fors gegroeid. “We zijn vier jaar geleden begonnen met drie mensen”, aldus Hans Menten. “Vandaag zijn we met twintig en hebben we bijna vijfhonderd klanten, zowel grote als kleine transporteurs. Op termijn werven we bovendien nog eens vijf tot tien nieuwe werknemers aan.” Inmiddels is Menten de enige aandeelhouder van het bedrijf, dat goed is voor een jaaromzet van 5 miljoen euro. De activiteiten werden ook gediversifieerd. TRC verkoopt nu ook opleggers en keurt ook voertuigen. Een pas opgericht zusterbedrijf is actief als Tacho Center.

De forse groei maakt een grotere bedrijfsruimte noodzakelijk. Op het industrieterrein Centrum-Zuid, in de schaduw van het hoofdkantoor van JBC, legt TRC momenteel de laatste hand aan zijn nieuwe vestiging. “Met 6.000 vierkante meter is onze nieuwe locatie ruim vier keer groter dan ons vorige atelier in Lummen”, zegt Hans Menten. “Het onderhouden en herstellen van vrachtwagens neemt veel ruimte in beslag. De hal met een diepte van 42 meter biedt veel meer mogelijkheden. Momenteel wordt de voormalige betoncentrale verbouwd tot een kantoorgebouw met alle moderne faciliteiten en met ruimte voor opleiding en ontspanning. Zeven zware rolbruggen moeten de toevloed aan opdrachten verwerken. In april moet het gebouw volledig operationeel zijn."