vlag brussel EU

Hasseltse consultants leren Europese leiders leiden

Dirk Valgaeren, Principal Consultant bij Mercuri Urval in Hasselt, heeft voor de derde keer op rij een raamovereenkomst gesloten om topmanagers voor de Europese Commissie te selecteren en te coachen. "Een unicum voor dergelijke contracten", zo klinkt het.

HR-dienstverlener Mercuri Urval heeft al sinds jaar en dag een stevige poot in Hasselt. De consultants werken voor diverse lokale, nationale en zelfs internationale klanten. Daarbij ook de Europese Commissie, waarvoor de voorbij 8 jaar nieuwe topfunctionarissen werden gerekruteerd, en zowel hoge ambtenaren als ministers trainingen in leiderschap volgden.

Tot ieders tevredenheid, want Mercuri Urval heeft zopas de raamovereenkomst met 4 jaar kunnen verlengen. De verdienste van Dirk Valgaeren, die vanuit het Hasseltse kantoor is aangesteld als Client Director voor de Europese Commissie.

"Dat we deze prachtige opdracht al voor de derde keer binnenhalen is een unicum", zegt Wout Van Impe, Partner en Director bij Mercuri Urval Hasselt. "Veel van de mensen die we begeleiden groeien uit tot de toplaag van de Europese administratie. We vinden het zelf erg boeiend, vooral de gesprekken over leiderschapsontwikkeling bij senior managers. We zijn erg trots en blij dat we opnieuw het vertrouwen hebben gekregen. Voor ons team wordt het ongetwijfeld opnieuw een interessante uitdaging."