nonax_sem_190911_041-300×199-1

Hasseltse voeding om beter te golfen

De Hasseltse producent van sport- en voedingssupplementen Nanox International heeft een nieuwe niche ontdekt. Biochemicus en ontwikkelaar Johan Quintens heeft een supplement op punt gesteld dat speciaal voor de golfspelers is bestemd.

Nanox International werd pas een paar jaar geleden opgericht door Véronique Jacquet en Johan Quintens. Het bedrijf ontwikkelt en verdeelt voedingssupplementen voor de professionele en vrije tijdssportbeoefenaar. En met succes. De 30 verschillende productvarianten van Nanox worden nu al verkocht in 35 landen, van Zuid-Afrika en heel Europa tot Rusland en Azië. De productie gebeurt in een aantal Vlaamse bedrijven (onder meer bij Aminolabs in Hasselt).

“Zowat anderhalf jaar geleden kwam ik in contact met Jos Vanstiphout, bekend mental coach en goeroe van verschillende topgolfspelers”, zegt Véronique Jacquet. “Hij bracht me op het idee om een supplement speciaal voor deze klasse van sportbeoefenaars te ontwikkelen. Pro-Golf+ helpt de spelers beter te focussen, zich te concentreren, de energie in de juiste banen te leiden en de stress onder controle te houden”, licht Véronique Jacquet toe. “Het kan ook van dienst zijn voor andere, vergelijkbare sporten.”

Behalve mental coach Jos Vanstiphout heeft Pro-Golf+ de bekende golfspeler Ernie Els (‘The Big Easy’) als ambassadeur weten strikken. Hij is alvast overtuigd van de positieve werking ervan. “Na drie weken tot één maand zijn de eerste positieve resultaten merkbaar”, zegt Johan Quintens. “Het product ontwikkelen is één ding, maar zorgen dat het de tests van de wereldwijde anti-dopingautoriteit WADA kan doorstaan, was een ander paar mouwen. De lijst met verboden substanties is immers ongelooflijk lang. Maar het is gelukt.”