Heerlens IBC neemt 'wereldberoemde' universiteitsdochter Etil over

Universiteitsdochterbedrijf Etil, dé cijferaar van arbeidsmarktgegevens en vastgoedcijfers op micro- en macroniveau in de provincie Limburg, is overgenomen door IBC Group in Heerlen, adviseurs aan bedrijven en overheden.

Details over de overnamesom zijn niet bekendgemaakt. IBC Group heeft volgens eigen zeggen 75 adviseurs in dienst. Die besloten vennootschap maakte in 2008 (laatst gedeponeerde jaarrekening) bijna twee ton winst, tenminste, er is tekstueel sprake van een ingehouden deel van het jaarresultaat van € 179.000. Omzetgegevens maakt IBC niet bekend in de jaarrekening.

Etil heeft volgens de laatste jaarrekening vorig jaar winst gemaakt. Er zijn tien arbeidsplaatsen.

Hieronder het persbericht:

Graag brengen wij u op de hoogte van een belangrijke ontwikkeling bij Etil per 1 januari 2011. Etil heeft namelijk een nieuwe eigenaar: de IBC Group BV. Als directie zijn wij ervan overtuigd dat dit een goede ontwikkeling voor Etil is.

Maastricht University Holding BV en IBC Group BV zijn overeengekomen dat IBC de activiteiten van Etil BV zal overnemen van de Maastricht University Holding. Etil is een landelijk opererend onafhankelijk regionaal economisch onderzoeks bureau dat werkt voor overheden, instellingen en bedrijfsleven. Sinds 1932 onderzoekt en adviseert Etil op de terreinen wonen, werken en leven.

IBC is een internationaal opererend management- en adviesbureau. IBC biedt haar opdrachtgevers maatwerk door hen te ondersteunen in het traject van strategieontwikkeling tot en met de uitvoering hiervan. Vanuit verschillende vestigingen in Nederland en Duitsland werken 75 management professionals van IBC voor opdrachtgevers in verschillende sectoren.

Etil BV is door deze alliantie in staat om een bredere doelgroep opdrachtgevers in zowel het publieke domein als private domein een groter scala aan diensten op het gebied van regionaal economisch onderzoek aan te bieden. Etil zal haar werkzaamheden vanuit Maastricht voortzetten op de manier die u van ons gewend bent: onafhankelijk, gedegen, praktijkgericht en wetenschappelijk verantwoord onderzoek, zodat de informatie die u van ons verkrijgt bij strategievorming, beleidsbepaling en implementatie de basis voor uw beslissingen is en blijft.

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.