Het blijft hommeles bij Hansen Transmissions

ZF Wind Power Antwerpen, zoals de nieuwe naam luidt van Hansen Transmissions, heeft nog steeds te kampen met sociale onrust. De aankondiging dat er 135 jobs (intussen nog 122) moeten sneuvelen, zindert nog steeds na. Meer nog, de vakbonden dreigen met acties omdat er maanden na het aanstellen van een sociaal bemiddelaar, nog geen duidelijkheid is over het sociaal plan. De bonden beweren zelfs dat ZF helemaal niet de bedoeling heeft om een sociaal plan af te sluiten en alleen de wettelijke vergoedingen wil neertellen.

De bonden klagen over "totaal onaanvaardbare" regeling die ZF de ontslagen medewerkers biedt, en dit terwijl het bedrijf in 2012 nog een winst boekte van 2,1 miljoen. "De middelen zijn er, zeker als je ziet dat de vorige CEO via zijn eigen bvba 800.000 euro netto op jaarbasis verdiende," aldus het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Voorlopig worden er alleen pamfletten uitgedeeld aan de poorten, maar hardere acties worden zeker niet uitgesloten. Er werken 875 mensen bij het bedrijf.