Hansen Transmissions

Hansen verwacht beterschap vanaf de tweede jaarhelft

De resultaten van tandwielkastenbouwer Hansen Transmissions zijn in het tweede kwartaal van dit jaar nog niet verbeterd, integendeel. Toch blijft het bedrijf bij de verwachting dat de markt voor windturbines in de tweede helft van dit jaar weer zal aantrekken. In het tweede kwartaal boekte de groep voor 107 miljoen euro aan omzet.

Hansen Transmissions duikt in de rode cijfers

De producent van tandwielkasten voor windturbines Hansen Transmissions, die een grote productievestiging heeft in Lommel, is in de rode cijfers gedoken. Hansen Transmissions zag zijn omzet over het voorbije boekjaar, dat eindigde op 31 maart, dalen met 12,6 procent.

160 nieuwe jobs op Kristalpark Lommel

2010 ziet er veelbelovend uit voor het industrieterrein Kristalpark in Lommel. Ondanks de economische crisis kunnen we ook met tevredenheid terugblikken op 2009 voor de verkoop van industriegronden. In het crisisjaar werd op Kristalpark I bijna 70.000 m2 industriegrond verkocht, in eerste instantie goed voor 120 voltijdse jobs.

Hansen verlengt 33 tijdelijke contracten niet

De producent van tandwielkasten voor windturbines Hansen Transmissions in Lommel schrapt nog eens 33 tijdelijke contracten. Zopas waarschuwde Hansen nog voor een terugval van de omzet met ruim 15 procent in het lopende boekjaar.