Heylen kiest Venlo voor creatie 750 tot 2.000 jobs

Groep Heylen, actief als ontwikkelaar en investeerder van vastgoed voor logistieke doeleinden, kondigt de bouw aan van een nieuw distributiecentrum in Venlo. Het gaat om een gebouw van maar liefst 13 hectare, dat moet dienen om de logistiek voor e-commercebedrijven als Zalando en Bol.com te verzorgen. Eind 2015 moet het centrum al operationeel zijn. Heylen verwacht op termijn 750 nieuwe banen te scheppen. Op langere termijn zijn 1.500 tot zelfs 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen niet uitgesloten.

Heylen, met hoofdkantoor in Herentals, kiest om deze investering te doen, dus voor Nederlands Limburg in plaats van Belgisch Limburg. "Dat heeft vooral te maken met de voorkeur van onze klanten," zegt Ralph Caspanni van Groep Heylen. "De activiteiten die ze willen ontplooien zijn vooral op de Nederlandse en Duitse markt gericht. Trade Port Noord Venlo ligt perfect in de logistieke hotspot en daarmee centraal voor een breed deel van Europa. In dat opzicht is België dus iets minder interessant. Wat onze activiteiten in België betreft, breiden we de faciliteiten in Grobbendonk verder uit."

Groep Heylen geeft verder ook nog aan dat de steun van de stad Venlo en de provincie (Nederlands-) Limburg hebben meegespeeld in de keuze voor deze locatie.