Nieuws Limburg Hollanders gepakt met btw-fraude in Belgisch-Limburg

Hollanders gepakt met btw-fraude in Belgisch-Limburg

Hollanders gepakt met btw-fraude in Belgisch-Limburg

In totaal 29 Nederlands-Limburgse ondernemers moeten 110.000 euro btw bijbetalen omdat ze met een btw-truc de fiscus hebben belazerd. Ze hebben namelijk in Belgisch-Limburg privégoederen gekocht, zoals zwembaden, elektronica, slaapkamers, meubels en fietsen, maar hier in België geen btw op betaald omdat ze het op de zaak hebben laten zetten. Terug in Nederland hebben de ondernemers deze goederen echter niet in de boekhouding gestopt en zo dus het btw-bedrag in hun zak gestoken. Daarom moeten ze bovenop de 110.000 euro ook nog een boete van 50% betalen.

Volgens een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Financiën is dit de eerste keer dat een dergelijke fraude aan het licht is gekomen. De zaak is ontdekt door een medewerker van de lokale Belastingdienst Limburg, die bij een routinecontrole op de onregelmatigheden stuitte. Daarna ging hij spitten in alle grensoverschrijdende btw-transacties, waarbij de Belgische btw werd vergeleken met de Nederlandse inkoopfacturen. Met het gekende gevolg…

Bron: www.wijlimburg.nl

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.