Nieuws Limburg Honderd onderzoekers zoeken in Genk naar groene goud

Honderd onderzoekers zoeken in Genk naar groene goud

Honderd onderzoekers zoeken in Genk naar groene goud

Volgend jaar zal in Waterschei het project EnergyVille II officieel de deuren openen. Het gebouw van bijna 5.000 m² zal dienen als uitvalsbasis voor een honderdtal knappe koppen, die er technologie zullen ontwikkelen voor energieopwekking met dunne zonnecellen, intelligente PV-modules en nieuwe batterijen voor energieopslag. Minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters bracht dinsdag een bezoek aan het project.

De onderzoekers zullen voornamelijk verbonden zijn aan Imec en UHasselt. Ze worden collega’s van de technici die vorig jaar hun intrek namen in EnergyVille I, het gebouw waar diverse labo’s voor onderzoek zijn gevestigd.

“Door de topexpertise binnen imec samen te brengen met de aanwezige kennis rond hernieuwbare energie bij VITO, KU Leuven en UHasselt, willen we samen met onze industriële partners doorbraken realiseren die tot echte innovatie kunnen leiden”, zegt Ludo Deferm, Executive Vice President van imec. “Behalve samenwerkingen met toestel- en materiaalbedrijven en met energieleveranciers zoeken we ook partnerships met service providers, die opportuniteiten zien in de groeiende hernieuwbare energiemarkt. Door samen te werken met het hele ecosysteem kunnen we de toppositie van Vlaanderen in dit domein verder uitbouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.