hyperfox

Hyperfox overtuigt investeerders voor groeispurt

De Limburgse start-up Hyperfox, gevestigd op de Corda Campus, heeft 680.000 euro kapitaal opgehaald bij de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, individuele investeerders en eigen teamleden. Daarmee kan de groei worden versneld van hun softwareplatform, dat werd ontwikkeld om heel snel digitale flows te bouwen dankzij hyper-automatisatie. "Straffer nog: door integratie van artificiële intelligentie maakt Hyperfox het overbodig om een B2B-webshop te maken", zegt CEO en founder Tom Devos.

Hyperfox heeft naar eigen zeggen het gat in de B2B-markt gevonden waar de traditionele webshops vaak te kort schieten. Tom Devos legt uit: "Producenten, distributeurs en groothandels werken met professionele klanten, die elk een specifiek contract omtrent het productengamma en de prijzenpolitiek hanteren. Om dat te vertalen naar een digitaal bestelplatform, bovenop het bestaande ERP-systeem, is men snel een paar honderdduizenden euro's kwijt aan maatwerk. Zo kwamen we op het idee van Hyperfox..."

Meer concreet: Hyperfox is de gepersonaliseerde laag bovenop het ERP-pakket, die met behulp van artificiële intelligentie zoals ChatGPT en chatbots, zoveel mogelijk processen tussen een bedrijf en zijn B2B-klanten slim automatiseert. "Zo maken we het volledige bestelproces significant eenvoudiger én correcter", stelt Devos. "Manuele bestellingen via telefoon of mail worden dus overbodig. Tegelijk zorgt onze software voor transparantie bij de klant over zijn bestelstatus, leidt het tot minder administratieve rompslomp én minder fouten bij de verwerking, en genereert het meer verkoop. Je hebt dus ook minder back-officemedewerkers nodig dankzij onze 'foxy AI'."

Enter: Bert Baeck
Het Hyperfox-team is niet aan zijn proefstuk toe. Het komt namelijk voort uit Intago, een Limburgs digitaal agentschap. “Met Intago bouwden we klantenportalen op maat voor B2B-bedrijven, maar na een tijd zagen we steeds dezelfde vragen terugkomen. Zo ontstond het idee voor een nieuw businessmodel”, gaat Tom Devos verder. "Dat kreeg vorm tijdens een Bryo-traject voor scale-ups van Voka Limburg. Bij de eindpitch wisten we onder meer Bert Baeck (ex-Trendminer/Timeseer.ai) te overtuigen, en hij stapte in als co-founder van Hyperfox."

De gestage groei wordt nu versneld met de inbreng van extra kapitaal. Ook LRM, de directie en andere investeerders dragen hun steentje bij om van Hyperfox een internationaal succesverhaal te maken.