Nieuws Limburg Inbrekers bijzonder actief in Lummen en Heusden-Zolder

Inbrekers bijzonder actief in Lummen en Heusden-Zolder

Inbrekers bijzonder actief in Lummen en Heusden-Zolder

De afgelopen maanden teistert een inbrakenplaag de bedrijven uit Lummen en Heusden-Zolder. De materiële en financiële schade loopt sterk op, net als het onveiligheidsgevoel dat er heerst. Een situatie waar dringend paal en perk aan gesteld dient te worden, meent ondernemersclub Ondernemend Lummen Heusden-Zolder (OLHZ).

Voorzitter Wouter Rutten: “Heel wat bedrijven signaleerden ons dat ze het slachtoffer werden van inbraken op het bedrijfsterrein. De daders gingen hierbij niet selectief te werk, zo blijkt ook uit de tijdsregistratie van de inbraken. Vaak bezoeken ze dezelfde nacht een reeks nabijgelegen bedrijven, om zo snel mogelijk veel buit te maken.”

OLHZ legt hiermee de vinger op een oude wonde, maar benadrukt vooral constructief te willen samenwerken aan de oplossing. “Nog voor het einde van dit jaar zullen de ANPR-camera’s aan het op- en afrittencomplex Afrit 26 operationeel zijn. Wij ijveren bovendien voor dezelfde camera’s aan het industrieterrein in de Dellestraat, gezien het hier om een zeer inbraakgevoelige regio gaat op de grens van Lummen en Heusden-Zolder.”

De club wil gelijktijdig een preventieve campagne voeren bij de leden. “Een eerste wapenfeit wordt een infosessie in november, waarbij we preventieadviseurs aan het woord laten”, vertelt Wouter Rutten. “De beveiliging van gebouwen, de industriezones, maar ook de veiligheid van de medewerkers, is voor ons immers prioritair.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.