2019-RTS-blog-images-2

Indiërs poten hun vruchtbaarheid neer in Limburg

Dit voorjaar opent hightechbedrijf ReproSci Biosciences uit India een vestiging op de nieuwe Health Campus in Diepenbeek. Het gaat om de eerste uitbreiding van het bedrijf buiten Azië, dat gespecialiseerd is in vruchtbaarheid en reproductieve gezondheidszorg.

ReproSci Biosciences is een relatief jong bedrijf met thuisbasis Bangalore – de op twee na grootste stad van India. De onderneming opereert binnen het domein van ‘femtech’, een opkomende sector in de gezondheidszorg die zich toespitst op vrouwgerichte oplossingen. Volgens prognoses zal die sector over zes jaar een waarde van zo’n 55 miljard euro vertegenwoordigen, met een jaarlijks groeipercentage van meer dan 16 procent. ReproSci ontwikkelde onder meer de Fertilator, een virtual reality-simulator die gericht is op eicelpuncties.

ReproSci had al enige tijd uitbreidingsplannen voor Europa, en kiest nu expliciet voor de nieuwe Health Campus in Diepenbeek. Dat is vooral te danken aan de inspanningen van Vlaams export- en investeringsagentschap Flanders Investment and Trade (FIT) India en POM Limburg.

Vijaygopal Rengarajan, CEO van Reprosci, zegt: “We zijn blij om deel uit te maken van het dynamische ecosysteem van Health Campus Limburg DC. Deze samenwerking met de universiteit en de nabijgelegen ziekenhuizen stelt ons in staat om technologische vooruitgang in medische educatie te bevorderen via simulatiegebaseerde training. Samen streven we ernaar om medische training te revolutioneren, zodat zorgprofessionals beter voorbereid zijn en betere resultaten kunnen behalen. Dit is een belangrijke mijlpaal in de groei- en innovatiereis van ReproSci, vooral voor ons vlaggenschipproduct, de Fertilator, en daarbuiten.”

Ecosysteem

De komst van ReproSci past perfect binnen het ecosysteem dat POM Limburg op de Health Campus uitbouwt. Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput, verklaart: “Dit is opnieuw een beloftevolle start-up die de weg naar Diepenbeek vindt. De innovatieve omgeving van de campus en zijn groeiende ecosysteem, spelen een cruciale rol in deze beslissing.”