Nieuws Limburg Ineos (Tessenderlo) smelt samen met Solvay

Ineos (Tessenderlo) smelt samen met Solvay

Ineos (Tessenderlo) smelt samen met Solvay

Ineos in Tessenderlo zal voortaan voor de helft toebehoren aan de chemiereus Solvay. Er wordt een joint-venture opgezet, waarbij Ineos 10 Europese PVC-fabrieken inbrengt, waaronder dus ook die in Tessenderlo, en Solvay 7 soortgelijke vestigingen toevoegt. De nieuwe groep is goed voor een gezamenlijke omzet van 4,3 miljard en stelt 5.650 mensen tewerk.

Ineos-ChlorVinyls-in-Tessenderlo.jpgVolgens de intentieverklaring die zopas werd getekend, zal Ineos binnen 4 tot maximaal 6 jaar na deze fusie, de 50 procent van Solvay overnemen en dus eigenaar worden van de hele groep. Beide bedrijven zeggen dat de fusie geen sluitingen tot gevolg zal hebben. Maar dat er naar synergievoordelen zal gezocht worden in een markt waar overcapaciteit is, lijkt uiteraard wel logisch.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.