Jarig testcircuit rondt belangrijke investeringsronde af

Ford Lommel Peeters

Ford Lommel Proving Ground heeft precies op de 50ste verjaardag van het testcircuit, een investering van 26,5 miljoen euro afgerond. Om dat te vieren waren de federale ministers Kris Peeters (Werk en Economie) en François Bellot (Mobiliteit) woensdag in Lommel.

Autobouwer Ford startte in 1966 met operationeel testwerk op de Lommel Proving Ground. Vandaag is het circuit en de bijhorende gebouwen nog steeds de enige testfaciliteit van Ford waar alle personenwagens en bed rijfsvoertuigen getest en ontwikkeld worden voor de volledige Europese regio, en zelfs verder. Daarvoor worden jaarlijks 8 tot 12 miljoen testkilometers afgelegd op het terrein van 320 hectare, en dat 24 uur per dag, 7 dagen op 7.

Om up to date te blijven werd er recent fors geïnvesteerd. De afgelopen 5 jaar samen, was goed voor een budget van 26,5 miljoen, onder meer voor de uitbreiding van de testbanen, een nieuwe werkplaats en de vergroting van de kantoorgebouwen. Het aantal personeelsleden is inmiddels gegroeid tot 410, aangevuld met een variabel aantal externe medewerkers (tussen 40 en 100).