printcity

Jonge ondernemers investeren in textieldrukkerij

Printcity is een jong bedrijf uit Hasselt (Ekkelgarden), gespecialiseerd in het bedrukken van textiel. Zaakvoerders Jirky Thys en Annouk Simons hebben meteen de koe bij de horens gevat, en fors geïnvesteerd in het machinepark. "Kwaliteit en snelle service moeten ons handelsmerk worden, en daarvoor moesten we nieuwe, moderne machines aankopen", zeggen ze. Het gaat onder meer om een volautomatische zeefdrukcaroussel met bijbehorende groot-formaat droogtunnel.

"Het nieuwe machinepark is nu volledig operationeel, wat resulteert in een verhoogde productiecapaciteit tot 1000 bedrukkingen per uur", aldus de zaakvoerders. “Hierdoor is het voor ons mogelijk om op zeer korte tijd grotere volumes te drukken, maar ook om elke vereniging of bedrijf met een kleine opdracht snel en kwalitatief verder te helpen."

Ondanks dat er weinig jonge mensen zijn die een opleiding tot zeefdrukker volgen, hopen Jirky en Annouk toch snel enkele goede werkkrachten te kunnen vinden om het team te versterken. Op 18 en 19 maart is het grote publiek uitgenodigd om het nieuwe bedrijf te bewonderen.