Nieuws Limburg Jonge veulens krijgen meer schouderklopjes

Jonge veulens krijgen meer schouderklopjes

Jonge veulens krijgen meer schouderklopjes

Werknemers die ouder zijn, krijgen van hun baas veel minder complimentjes als jonge veulens. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenleverancier Securex. Van de groep boven 50 jaar, zegt 56% regelmatig een aanmoediging van zijn overste te ontvangen. Bij de categorie onder 30 jaar is dit maar liefst 70%.

“Mogelijk willen leidinggevenden hun minder ervaren medewerkers met een schouderklopje duidelijk maken dat ze het gewenste resultaat hebben bereikt”, zegt Kristof Tilkin, de Limburgse regiomanager van Securex (foto). “Ze denken allicht dat jongeren daar meer behoefte aan hebben. Dit in tegenstelling tot hun ervaren medewerkers, van wie wordt verondersteld dat ze al lang weten wat belangrijk is voor de onderneming. De managers vergeten daarbij dat een complimentje op zich ook motiverend werkt. Dit ongeacht de leeftijd, uiteraard.” Het onderzoek wijst bovendien uit dat hoger opgeleide werknemers over het algemeen meer door hun baas worden opgehemeld als ze goed werk hebben geleverd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.