Nieuws Limburg Jongeren wagen letterlijk sprong naar ondernemerschap

Jongeren wagen letterlijk sprong naar ondernemerschap

Jongeren wagen letterlijk sprong naar ondernemerschap

Woensdag en donderdag kunnen de ondernemende studenten van UHasselt en PXL letterlijk de sprong naar het ondernemerschap wagen… Van een hoogte van 12 meter springen ze naar beneden, en dit als kick-off van een jaar vol evenementen rond ondernemerszin en ondernemerschap.

Pitch Please is een initiatief van de Stad Hasselt, StudentStartUP (samenwerking PXL en UHasselt) en Villa Basta, dat jongeren tussen 18 en 25 jaar stimuleert meer ondernemend te denken en te handelen. “Het lanceringsevent is de start van een nieuw projectjaar, waarbij we focussen op het ontdekken en ontwikkelen van de talenten van jongeren”, zeggen Els huysman (UHasselt) en Matthias Reygel (PXL) van StudentStartUP. “Wie ben ik? Waar krijg ik energie van? Dat zijn vragen waar veel jongeren mee worstelen. Via onze activiteiten, zoals inspiratiecafés, workshops, infosessies, coaching en begeleiding rond ondernemerszin en ondernemerschap, willen we de deelnemers hun talenten op een laagdrempelige manier laten exploreren.”

“We vinden het belangrijk om ondernemerschap te promoten bij jongeren”, vertelt schepen van Economie Tom Vandeput. “We zien deze term ook breder dan alleen een bedrijf opstarten. Bij ons draait het om ‘ondernemend handelen’: je eigen talenten en competenties ontdekken en hiermee aan de slag gaan. We merken ook dat steeds meer jongeren zich informeren over het ondernemerschap. Met Pitch Please reiken we deze jongeren de hand en begeleiden we hen tijdens deze boeiende en leerrijke zoektocht.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.