portrait-Karen-Celen-75

Karen Celen neemt leiding van Thalento

Thalento, het technologische platform voor online assessments, heeft Karen Celen benoemd tot General Manager. Ze gaat de uitdaging aan om via innovatie en commerciƫle slagkracht, het bedrijf op de Corda Campus verder te positioneren als een evidente tool voor meer efficiƫnte en objectieve rekruterings- en evaluatieprocessen.

Thalento is een technologiebedrijf dat psychometrisch gevalideerde assessments ontwikkelt. De digitaal inzetbare oplossingen zorgen voor een objectivering van de aanwezige competenties van de deelnemer en gaan voorbij aan een louter persoonlijke, subjectieve inschatting. Zowel voor de HR-partners aan de kant van de werkgevers, als voor de (kandidaat-) werknemers die voor de assessments worden uitgenodigd om een volgende stap in hun carrière te zetten, is het dus een win-win om de toepassingen van Thalento te implementeren. Het technologische platform laat toe om deze tests op elk moment, vanop elke locatie en in 27 talen uit te voeren.

Exit Greven
Doorheen de jaren heeft Thalento een grote naambekendheid en sterke reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland. Toch was het bedrijf na een intensieve periode van groei, toe aan nieuwe impulsen. Na het afscheid van stichter Ben Greven, heeft Thalento recent een nieuwe weg ingeslagen. Als drijvende kracht van deze groeiversnelling heeft de raad van bestuur Karen Celen aangesteld als General Manager. Het bestuur is ervan overtuigd dat zij de geknipte persoon is om de verdere uitbouw van Thalento gestalte te geven.

Karen Celen (31) is klinisch psychologe van opleiding en werkt al bijna 5 jaar voor de onderneming. Vanuit functies in project management, sales en R&D wist ze de sterktes van Thalento te ontdekken en verder uit te bouwen. De nieuwe General Manager is dankbaar voor het vertrouwen en vastberaden om de ambitieuze uitdagingen aan te gaan. “Er is zeker ruimte voor verdere groei, door een verbreding van de markt én vooral door doorgedreven innovatie”, zegt Karen Celen. “De recente lancering van ThalentMe (persoonlijke talentenscan) werd zeer succesvol onthaald door de markt. De verfijning van onze cloud-oplossingen en de verdere integratie met andere HR-toepassingen bieden eveneens mooie perspectieven. We zijn heel blij om daarbij te mogen rekenen op de omkadering van geneHRations, het netwerk van HR-technologiebedrijven waar Thalento deel van uitmaakt.”

Corona
“De toekomst van Thalento is bijzonder rooskleurig”, aldus nog de nieuwe General Manager. “De digitalisering, die tijdens de coronapandemie nog werd versneld, heeft bedrijven doen inzien dat IT een uitstekend hulpmiddel is om HR-gerelateerde beslissingen te onderbouwen. Bovendien noopt de huidige War for Talent tot snelle en efficiënte besluitvorming om talent aan te trekken en te laten doorgroeien. Laat dat nu net de behoeftes zijn waar de technologie van Thalento maximaal op inspeelt. Samen met mijn team en onze partners ben ik erg vastberaden om dit prachtige bedrijf naar het volgende niveau te loodsen.”