Armand-Ter-Dolen-300×224

Kasteelbrouwerij pakt uit met extra attractie

Kasteel Ter Dolen, gekend als één van de beste Limburgse (micro)-brouwerijen, heeft er een nieuwe attractie bij. Bezoekers van het kasteeldomein kunnen zich voortaan vermaken in een escape room, volledig in het thema van de historische brouwerij.

Mieke Desplenter kocht het kasteeldomein in 1993 en bouwde er een gloednieuwe moderne brouwerij. Er worden al jaren populaire bieren gebrouwen, zoals Ter Dolen Blond, Donker, Triple, Kriek en Armand. De pittoreske omgeving is intussen uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Vandaar dat de ondernemers verder investeren in nieuwe belevingsconcepten. Zo ook de escape room, een idee dat werd uitgewerkt door medezaakvoerder Ike Janssen.

“Een jaar hebben Anthony Vangeel en ik eraan gewerkt”, vertelt Ike Janssen. “Wij hadden eerder willen finishen, maar door onze job was dat niet eenvoudig. Naar een thema hebben we niet lang moeten zoeken en zijn we bij de Middeleeuwen uitgekomen. Mystery 19, zoals het concept heet, daagt de bezoekers uit om te zoeken naar het geheime bierrecept van de laatste abt die op Ter Dolen woonde. Het hele project staat in het teken van het kasteel. Niets is elektronisch, alles verloopt mechanisch, en dat maakt het extra interessant.”

Waar de naam Mystery 19 van komt? “Het kasteel, dat deels bewoond is, heeft huisnummer 17 en is privé”, zegt Ike. “De brouwerij heeft nummer 21. Het is dus een mysterie waar 19 naartoe is. Uiteindelijk hebben wij op een oud plannetje een plek in het bos achter het kasteel gevonden…”

GeHo/KMe