reclameronselaar

Klachten over Truiense reclameronselaar houden aan

Ook wij krijgen regelmatig meldingen van ondernemers die collega's willen waarschuwen voor malafide reclameronselaars. Daarbij blijkt dat zaakvoerders of hun personeel niet de tijd nemen om alle kleine lettertjes in detail te lezen en uiteindelijk een contract tekenen dat helemaal niet inhoudt wat er door de verkoper werd voorgesteld.

Een naam waar tal van ondernemers klachten over hebben, is XL Media uit Sint-Truiden. Vorig jaar al brachten we een getuigenis van Evapco in Tongeren en ook de deelnemers aan Mijn Restaurant, Ann en Tom van Bigarreaux uit Sint-Truiden waren al slachtoffer. Telkens bood iemand van XL Media zich in het bedrijf aan om een advertentie te verkopen voor de lokale brandweer of politie, maar daar kwam het geld nooit terecht. De klachten over XL Media houden intussen aan. "Ook wij zijn zopas nog in de val gelopen," zegt één van de slachtoffers. "Een advocaat behartigt nu ons dossier."

Bij Unizo-Limburg is XL Media geen onbekende. "Het is de nieuwe naam van BMS, dat al heel lang bovenaan de zwarte lijst van de FOD Economie prijkt," zegt Michel Neesen van de dienst Eerstelijnsadvies. "Er zijn intussen al zo'n 800 klachten over dit bedrijf binnengekomen. Zeker niets ondertekenen is de boodschap... Er wordt zogenaamd om een proefdruk voorgelegd van een telefonisch toegezegde advertentie, maar in feite verbind je jezelf op die manier. Het is niet meer dan een smoes om een handtekening te bekomen."

Volgens XL Media zelf is er niets illegaals aan de hand. "We hebben voor alle dossiers die voor de rechtbank komen een getekende bestelbon bij de hand. Logisch dus dat we al die zaken winnen," zo klinkt het daar.

Melding maken van misbruik kan via deze link.