Kleintjes van Limburg creëren meeste jobs

De Limburgse kmo’s hebben in het eerste kwartaal van het jaar de meeste banen gecreëerd van alle Vlaamse provincies. Dat blijkt uit de driemaandelijkse kmo-jobindex van HR-dienstverlener SD Worx. Dat betekent niet dat de crisis voorbij is. “Maar Limburg is duidelijk een goede biotoop voor jonge ondernemers,” aldus Yves Vanhees, kantoordirecteur van SD Worx in Hasselt.
Opvallend is dat vooral kleine kmo’s met minder dan 20 werknemers (de ko’s, zeg maar) goed scoren. Zij zorgen voor een stijging van de werkgelegenheid met 2,9 procent, terwijl de grootste kmo’s (de mo’s) de tewerkstelling met 3,8 procent zagen dalen door afvloeiingen, delokalisatie en falingen.

HasseltVolgens Vanhees heeft de stijging bij de kleintjes twee oorzaken. “Om te beginnen is er het stijgende aantal starters. Dat is de voorbije maanden fors gestegen. Daarenboven heerst in Limburg een positieve beweging die allerlei nieuwe en innovatieve ondernemingen aantrekt. Initiatieven als Greenville in Houthalen-Helchteren, de Corda Campus in Hasselt en BioVille in Diepenbeek werken als een aantrekkingspool voor creatieve ondernemers.” Laten we daar ook nog C-Mine bij vermelden en vooral op de ingeslagen weg verdergaan!