Limburg kent grootste toename van werkloosheid

De Vlaamse werkloosheid steeg het voorbije jaar met 7,6%. De provincie Limburg kent daarbij de grootste toename, en wel met 9,2%. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. Als we naar de gemeenten binnen Limburg kijken, is het niet goed gesteld in Zutendaal en in Peer, waar de werkloosheid volgens de cijfers met meer dan 20% steeg. Een stuk beter verging het de gemeenten Ham, Beringen, Heusden-Zolder, Halen, Herk-de-Stad, Alken, Meeuwen-Gruitrode en Voeren, waar de toename van de werkloosheid minder dan 4% bedroeg. Het kan natuurlijk wel dat de grootste klappen op de jobmarkt in deze gemeenten al eerder zijn gevallen en de statistieken daarom een vertekend beeld geven.

vacature jobIn totaal zijn er in de provincie Limburg nu 32.616 werklozen, waarvan 15.913 mannen en 16.703 vrouwen. Limburg is de enige provincie waar er meer vrouwen werkloos zijn dan mannen.

Vlaanderen telde eind augustus 241.292 werklozen. Dat zijn er 16.967 of 7,6% meer dan vorig jaar. In de provincie Antwerpen (+6,4%) is de stijging het kleinst.