pollVKWUnizo-300×199-2

Limburgse bedrijven minder optimistisch

De Limburgse bedrijven zijn nog steeds optimistisch over 2011, maar niet meer zo uitgesproken als in de laatste maanden van 2010. Dat blijkt uit een grootschalige bevraging van werkgeversorganisaties VKW-Limburg en Unizo-Limburg.

Hoewel het positivisme nog steeds overheerst, is er enige bezorgdheid over het herstel van de economische conjunctuur. Er wordt verwacht dat de omzet niet spectaculair zal toenemen en ook op vlak van bijkomende aanwervingen wordt eerder een gematigde stijging vooropgesteld. De bouwsector en de productiebedrijven zijn het minst optimistisch gestemd. Net die sectoren zijn in Limburg sterk vertegenwoordigd. Zij zijn extra waakzaam voor de financiële gezondheid van hun onderneming, aangezien ze een omzetdaling in het vooruitzicht stellen.

Anderzijds zien de dienstensector en de groothandels de toekomst wel rooskleurig. Opvallend is ook dat de kleinere bedrijven een opleving verwachten in de komende maanden, terwijl de grotere denken dat er een minder gunstige periode staat aan te komen. Alleen de allergrootsten (+500 werknemers) hebben een blind vertrouwen in een opstoot van de conjunctuur.