Limburgse familie neemt deel van bakkerij LGB over

Het is niet La Lorraine, maar de Vlaamse families Cretskens en Foucart die de vestigingen in Heusden-Zolder en Asse van de failliet verklaarde groep Le Bon Grain (LBG) overnemen. Dat hebben de curatoren dinsdagavond bekendgemaakt.

[caption id="attachment_28125" align="alignleft" width="288"](foto: VKW Limburg) (foto: VKW Limburg)[/caption]

Een verrassing is het wel. En anderzijds toch ook weer niet. Zowel de Limburgse familie Cretskens (Raymond Cretskens en Suzy Lemmens) als de Oost-Vlaamse familie Foucart zijn belangrijke franchisenemers van de supermarktketen Carrefour, en kregen tot dusver hun brood geleverd van de groep Le Bon Grain. Met de overname kunnen ze dus voor de continuïteit in eigen rangen zorgen en tegelijk ook andere klanten van broodproducten voorzien. De familie Cretskens is ook gekend als investeerders in de bouwgroep AKP en in Skilpod.

De overname, waar volgens insiders uit de wandelsteegjes zo'n 6 miljoen euro voor is betaald, houdt concreet in dat er in eerste instantie 80 jobs behouden blijven in Zolder en 70 in Asse. Een aantal mensen van Diest en Lommel zouden ook naar de vestiging in Zolder mogen overkomen.

La Lorraine, de grootste bakkerijgroep van het land, heeft wel één van de twee vestingen van LBG in Morlanwelz overgenomen. Daardoor zijn er 65 jobs gered.

DC/KMe