Limburgse kmo’s creëerden 6.300 jobs

De Limburgse kmo’s hebben de voorbije twaalf maanden 6.300 banen gecreëerd. Dat blijkt uit cijfers van het sociale dienstenkantoor SD Worx. De werkgelegenheid in de Limburgse kleine en middelgrote ondernemingen steeg in die periode met 3,8 procent.

Limburg doet het zo beduidend beter dan de rest van België. In heel het land steeg de werkgelegenheid in de kmo’s met amper 0,47 procent. Die stijging is bovendien alleen te danken aan Vlaanderen. In Wallonië ging de werkgelegenheid achteruit, in Brussel was er een status quo.

jobs hbvl“Het economische herstel blijft erg broos,” aldus Yves Vanhees van SD Worx. Limburg deed het de voorbije twaalf maanden beter dan andere provincies. “Dat illustreert de conjunctuurgevoeligheid van onze provincie,” legt Vanhees uit. “Als het slecht gaat, wordt Limburg extra hard getroffen, maar bij beterschap, plukt het als eerste de vruchten.”

Opvallend is dat vooral kleine kmo’s (tot 20 werknemers) beginnen aan te werven. En dat vooral in de bouw, adviesbedrijven, bedrijven die veel exporteren en in de private rusthuizen. “Maar ondanks de positieve cijfers blinken de Limburgse kmo’s niet uit in optimisme. De nakende sluiting van Ford Genk zit daar wellicht voor iets tussen.”