Logistiek management is knelpuntberoep

Logistiek is één van de speerpuntsectoren in Limburg. Maar blijkbaar zit de sector niet enkel verlegen om vrachtwagen- en andere chauffeurs, maar is er ook een tekort aan hoog-opgeleide medewerkers.

Over de twee hogescholen (PHL, KHLim, drie opleidingsjaren) zijn momenteel 208 studenten ingeschreven voor de bachelor 'logistiek management'. In 2010 studeerden 78 student af, dit jaar zitter er 56 studenten in het laatste jaar. "Zelfs met de logistieke masteropleiding van de UHasselt en de graduaatsopleiding van het Provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs erbij, blijven we onder de 100 afgestudeerden. Veel te weinig", zegt Vandeput.

POM en Logistiek Platform Limburg organiseren daarom informatiesessies gericht op het secundair onderwijs. Meer informatie op www.logistiekinlimburg.be

Dit is een samenvatting van een artikel dat in Het Belang van Limburg verscheen op 26 januari. Abonnees en losse kopers vinden het volledige artikel in hun krant. Geen abonnee of losse koper? Met de online krant kan via uw pc de krant lezen, artikels downloaden en in het archief van het afgelopen jaar zoeken. hier om 14 dagen gratis te proberen.