fatto in casa kristine poels

Logistieke dienstverlener van Beringen naar Hasselt

Fatto in Casa, het bedrijf van Kristine Poels dat gespecialiseerd is in de verpakking en verzending van allerlei promotiemateriaal, is goed en wel neergestreken in de nieuwe vestiging in Hasselt. Samen met zusterbedrijf La Squadra, actief in e-fulfilment, zien ze de volumes spectaculair toenemen.

Fatto in Casa was tot voor kort gevestigd in Beringen. "Het aantal klanten voor de opslag en het verpakken van grote hoeveelheden drukwerk en ander promotiemateriaal, is gevoelig toegenomen", vertelt Kristine Poels. "Daarom hadden we echt meer ruimte nodig. Zo zijn we in Hasselt terechtgekomen, in de KMO-zone Hellebeemden. In onze nieuwe vestiging kunnen we nog grotere volumes stockeren en de handling zodanig organiseren dat de verwerking veel sneller verloopt."

Fatto in Casa heeft grote drukkerijen en uitgeverijen als klant, die palletten met POS-materiaal, boeken, tijdschriften en ander drukwerk naar het magazijn brengen, waarna de dozen, pakketjes en enveloppen per klant worden samengesteld en verzonden. Er zijn ook bijzondere opdrachten bij. "Zo hebben we een Belgische bierclub uit Zweden als klant. Wij stoppen de bierflessen in dozen en verzenden ze naar de clubleden. Leuk om te doen!"

Zusterbedrijf La Squadra, dat ook mee is verhuisd naar Hasselt, houdt zich bezig met e-fulfilment en webshopmanagement. "We verzorgen de logistiek voor een tussensegment van bedrijven", aldus Kristine Poels. "Onze klanten zijn zij die niet meer thuis in de garage hun opslag en handling kunnen doen en anderzijds te weinig volume hebben om de grote logistiek spelers in te schakelen. Vaak komen de bestellingen van de webshops rechtstreeks bij ons binnen en verzenden wij de orders rechtstreeks vanuit ons magazijn."

Kristine Poels schakelt zowel eigen mensen in loondienst in, als flexibele thuiswerkers en mensen uit sociale organisaties. "Met deze mix kunnen we op korte tijd grote volumes verwerken, al is het ook voor ons moeilijk om steeds bijkomende handen te vinden. Maar daar heeft elk bedrijf momenteel mee te kampen, denk ik."

Fatto in Casa en La Squadra organiseren vrijdag een opendeurdag waarbij ze hun nieuwe accommodatie voorstellen aan klanten en potentiële afnemers.