genk green logistics

Logistieker laat 10.000 m2 bouwen in Genk

De internationale speler Neovia Logistics gaat zich vestigen op de voormalige Ford-site in Genk. De logistieker heeft een huurcontract van lange termijn afgesloten met Genk Green Logistics, waarbij een gloednieuw warehouse van 10.000 m² zal worden gebouwd tegen het voorjaar van 2022.

Neovia Logistics is een multinational die voor diverse grote klanten de logistieke processen beheert. Het bedrijf heeft meer dan 100 vestigingen wereldwijd. Om de goederenstroom voor klanten in West-Europa te vergemakkelijken, openen ze weldra een nieuwe uitvalsbasis in Genk. Ze hebben Genk Green Logistics (de vennootschap van Group Machiels en Intervest) de opdracht gegeven om een warehouse van ruim 10.000 m² met
1.000 m² mezzanine-faciliteiten en 500 m² kantoren te bouwen. Neovia engageert zich vervolgens om de gebouwen voor lange termijn te huren.

Het is meteen de derde voorname huurder die zijn intrek zal nemen op de nieuwe logistieke site. Eerder tekenden Eddie Stobart en P&O Ferrymasters langlopende contracten met Genk Green Logistics. Het is volgens de nieuwkomers vooral de combinatie van multimodale vervoersmogelijkheden die hen aanspreekt om zich op de voormalige Ford-terreinen te vestigen.