Sonja-Vandenberk-e1345825624375-300×267

Lommelse ontwerpster stopt haai in nieuwe Opel

Sonja Vandenberk, een Lommelse die al jaren als ontwerper in de autobranche aan de slag is, heeft het interieur getekend van de Opel Adam, die nieuwe kleine stadswagen die binnenkort wordt gelanceerd. “Het interieur van de Adam kan voor iedereen anders worden aangekleed,” vertelt ze. “Andere stoffen, verschillende bekledingen, prints en dessins op de dakhemel. Ook als je de auto eenmaal gekocht hebt, kan er nog vanalles veranderd worden. Het is de bedoeling dat er geen twee dezelfde auto’s de fabriek uitrijden.”

Als je dat wil, krijg je er in de Adam zelfs een sterrenhemel bij. In de dakhemel zorgen 63 led-lichtjes dan vooral bij nacht voor een bijzondere sfeer. Opel heeft hiermee het warm water niet uitgevonden. Rolls-Royce deed het al, weliswaar met heel wat meer led-lampjes. “Maar de dakhemel van een Rolls is dan ook groter,” lacht de ontwerpster. “De Adam kenmerkt zich bovendien door compacte koplampen, een gebeeldhouwde ‘logo-bar’ en mistlampen die werden getekend alsof het de kuiltjes zijn in de wangen van iemand die lacht.” Ook het zwevende dak, dat verkrijgbaar is in drie kleuren, kan niet ontbreken.

In september wordt de Opel Adam in première voorgesteld op het autosalon van Parijs. In de lente van volgend jaar komt hij dan bij de dealers te staan. Leuk weetje: “Wij hebben een grapje dat we in elke Opel een tekening van een haai verstoppen," zegt Sonja Vandenberk. "Het is de bedoeling dat de andere designers op zoek gaan naar de haai. Benieuwd wie 'm in de Adam zal ontdekken..."