mimesys laval2

Loots gebruikt luchtbrug tussen Hasselt en San Francisco

De ene heeft de Philipsbrug, de andere de Golden Gate Bridge, maar daar tussen is de kloof tussen Hasselt en San Francisco voor de meeste bedrijven erg groot. Nochtans moeten Limburgse startups met enige ambitie wel eens de plas over om internationaal te kunnen groeien. Zoals Davy Loots van Mimesys, die dankbaar gebruik maakt van de virtuele brug die investeringsmaatschappij LRM en de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel (BelCham) tussen beide regio's hebben opgezet.

Davy Loots (39), medeoprichter van Mimesys, is nog maar pas terug uit San Francisco. “We moeten in de VS aanwezig zijn, zeker op vlak van hardware”, zegt hij. "Willen we internationaal iets betekenen, moeten we ginds in de kijker lopen en 'pitchen' voor grote investeerders. Dankzij BelCham en LRM ben ik er al twee keer op verkenning geweest. Ik voelde me er meteen thuis. De sfeer is vergelijkbaar met die van de Corda Incubator. Het is ook plezant om daar andere Belgen tegen het lijf te lopen. Je kan bij iedereen terecht voor goede raad en hulp. Een adres in de VS zorgt bovendien voor vertrouwen bij de Amerikaanse kandidaat-investeerders. Voor een aantal van hen hebben we al een pitch mogen doen. Ik zal nog een paar keer terug moeten, want wij moeten met onze technologie in de VS aanwezig zijn.”

Die technologie laat toe dat via virtual reality-brillen en 3D-camera’s, mensen mekaar via digitale hologrammen ontmoeten in de virtuele of echte wereld. “Wij vergaderen dagelijks zo”, zegt Davy Loots.

Intussen maken ook een 20-tal andere Limburgse bedrijven gretig gebruik van de faciliteiten die BelCham en LRM in de VS ter beschikking stellen. “Daarmee helpen we hen de vleugels in de VS te spreiden”, zeggen Bieke Claes van BelCham en Stijn Bijnens van LRM.