161116_EquiTom_014 (Foto: Equitom)

Lummens bedrijf met wereldfaam mag uitbreiden

Equitom, gespecialiseerd in paardenchirurgie, heeft van de Limburgse deputatie een vergunning gekregen om de kliniek uit te breiden. Een hele opsteker voor de Lummense praktijk die wereldfaam geniet in de sector.

Equitom uit Meldert, aangestuurd door Tom Mariën, biedt een brede waaier aan medische diensten voor paarden: chirurgie, inwendige ziekten, orthopedie, medische beeldvorming en revalidatie. Het bedrijf stelt intussen 65 personeelsleden te werk. De zopas toegekende omgevingsvergunning maakt het mogelijk dat Equitom een nieuwe vleugel kan realiseren aan het bestaande erf en verankerd wordt in onze provincie.

Gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening en Landbouw Inge Moors (CD&V): “Begin februari 2021 kreeg de paardenkliniek een omgevingsvergunning van de gemeente Lummen. Deze werd echter geschorst vanwege een beroep, ingesteld door de Vlaamse Overheid. De deputatie heeft het dossier in beroep herbekeken en bevestigt nu de door de gemeente verleende vergunning. Deze beslissing maakt het mogelijk dat het bedrijf kan uitbreiden met ongeveer 2.400 m².”

“In de nieuwe hal van 28 m x 83 m worden twee zones voorzien, gescheiden door een compartimentswand", weet Inge Moors. "In een eerste deel voorziet men extra herstelboxen voor een 70-tal zieke en revaliderende paarden. In het tweede compartiment realiseert men een nieuwe onderzoeks- en consultatieruimte, samen met een nieuw operatiekwartier. Verder wordt er een vergaderruimte voorzien voor personeel.”