Maastricht wil Belgische bedrijven bij aanbestedingen

Hoewel de stad Maastricht elk jaar voor zowat 129 miljoen aan openbare aanbestedingen uitschrijft, heeft er nog nooit een bedrijf uit Belgisch-Limburg één van die opdrachten binnengehaald, aldus Voka-Kamer van Koophandel Limburg, dat nu samen met het stadsbestuur van Maastricht de Belgische bedrijven beter gaat informeren.
“Hoewel Nederlands-Limburg slechts op een steenworp afstand ligt, won nog nooit een Belgisch bedrijf een aanbesteding in Maastricht,” zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “De verklaring is simpel: de Belgische bedrijven die meedongen naar een opdracht zijn op één hand te tellen wegens koudwatervrees ten opzichte van buitenlandse projecten. Nochtans gaat het om aanbestedingen van enige schaal, aangezien de competities pas vanaf 100.000 euro worden uitgeschreven. Men gaat er ook vanuit dat Nederlandse bedrijven een voorkeursbehandeling krijgen bij Nederlandse aanbestedingen."

Stad Maastricht wil deze clichés de wereld uit helpen, en fungeert daarom als case-study voor een infosessie die Voka – KvK Limburg op 1 december organiseert over aanbestedingen in Nederland.

Meer info en een inschrijvingsformulier vind je hier.