Nieuws Limburg Maatwerkbedrijven voor 50 jaar naar Kiewit

Maatwerkbedrijven voor 50 jaar naar Kiewit

Maatwerkbedrijven voor 50 jaar naar Kiewit

Het voormalige Febelco-gebouw op de kmo-zone Stadsheide in Kiewit wordt het nieuwe onderkomen voor bedrijven en projecten als Okazi, Flagbag, Velovisie en Creazi. “Op die manier verankeren we deze sociale tewerkstelling voor de komende 50 jaar”, aldus de Hasseltse schepen van Tewerkstelling, Rik Dehollogne.

De diverse divisies, die samen sociale tewerkstelling bieden aan 205 mensen, zijn verenigd in maatwerkbedrijf De Springplank. Ze kampten allen met een huisvestingsprobleem, dat tot dusver moeilijk opgelost geraakte. Het Hasseltse stadsbestuur heeft nu de situatie uitgeklaard door een erfpacht te verlenen voor het voormalige Febelco-gebouw in Kiewit. “Hiermee centraliseren we onder meer Kringwinkel Okazi, Flagbag, de fietsateliers van Velovisie en het recyclingproject Creazi”, zegt Rik Dehollogne (N-VA). “Het overkoepelende maatwerkbedrijf De Springplank realiseert een bijzondere meerwaarde voor de lokale economie van Hasselt. Via hun werk is het de bedoeling dat zij doorgroeien of terugkeren naar de reguliere arbeidsmarkt. De deel-organisaties vervullen dus een cruciale rol in het tewerkstellingsbeleid van Hasselt. Daarom ben ik fier dat dit moeilijke dossier, dat al jarenlang vastzat, nu eindelijk is opgelost.”

Ook bij De Springplank zijn ze blij. “Deze duurzame oplossing biedt voor onze vzw de nodige zekerheid en stabiliteit om verder te bouwen aan een mooie toekomst”, zegt afgevaardigd bestuurder Erwin Hermans. “Op die manier kunnen we nog meer spullen redden van de afvalberg én een job op maat blijven garanderen voor mensen die anders uit de boot vallen. Want daar doen we het voor!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.