Mahieux en Colla verkopen Flexmail

Het Genkse e-mailmarketingbedrijf Flexmail is overgenomen door de Gentse groep Intelligent van Jonas Dhaenens. Daar komt Flexmail zijn collega en branchegenoot Addemar uit Hasselt tegen. De twee Limburgse e-mailmarketingbedrijven gaan bijgevolg de krachten bundelen onder de vleugels van Intelligent.

etienne en jacquelineIntelligent werd in 1996 in Gent opgericht door de (toen nog) jonge ondernemer Jonas Dhaenens. Onder die noemer werden tal van internetgerelateerde activiteiten ontwikkeld. Midden vorig jaar stopte de investeringsmaatschappij Waterland extra middelen in het Gentse bedrijf om de groei te schragen. Even later was het al prijs, en werd Addemar, het op Corda Campus gevestigde online marketingbedrijf, overgenomen. (Lees artikel hier).

Volgens onze bronnen wordt nu ook Flexmail door Intelligent overgenomen. Het bedrijf van Jacqueline Mahieux en Etienne Colla (die intussen het nieuws bevestigd hebben) gaat onder de paraplu van Intelligent bovendien de krachten bundelen met de Limburgse branchegenoot Addemar. Beide bedrijven hadden al een sterke positie uitgebouwd in e-mailmarketing en social media, en hebben een lange lijst grote en middelgrote bedrijven als klant. Samen vormen ze op dit vlak nu de onbetwiste nummer één in het land. De twee bedrijven, met hun 30 medewerkers in Genk, Hasselt en Brussel, komen onder leiding van Jacqueline Mahieux en Etienne Colla van Flexmail te staan. Zij moeten de samenwerking vorm geven.

Voor de Gentse internetdienstengroep Intelligent betekent de overname van Flexmail de volgende stap in de groeistrategie. Vorig jaar werd ook al het Antwerpse Priorweb overgenomen.