Manager@Breakfast goes Biotech: Désiré Collen (Thrombogenics)

Désiré Collen is een ronkende naam in de wereld van de biotechnologie. In 1979 ontdekte Collen tPA, een middel dat bloedklonters oplost en de overlevingskans bij een hartaanval aanzienlijk verhoogt. Collen gaf tPA in licentie aan het Amerikaanse Genentech. “Enkele tienduizenden mensen hebben langer geleefd dankzij tPA”, schat professor Désiré Collen. Met zijn uitvinding uit 1980 verwierf hij wereldwijde faam en miljoenen dollars aan royalty’s. Hij pompte het geld in nieuw onderzoek dat zowel aan de universiteit als in zijn beursgenoteerd bedrijf THROMBOGENICS wordt gevoerd.
De geboren Truienaar heeft altijd de reputatie gehad koppig zijn eigen koers te varen. Hij groeide daardoor uit tot een van de zeldzame (Belgische) wetenschappers met sterke managementcapaciteiten.

Op 16 februari spreekt hij voor Limburgse ondernemers en studenten tijdens de volgende Manager@breakfast sessie.

Volgens Jean-Pierre Segers, departementshoofd, dpt. PHL Business passen de ontbijtsessies “Manager@Breakfast” wonderwel in de strategie om studenten kennis te laten maken met verschillende facetten van het ondernemerschap via getuigenissen van doorwinterde en succesvolle bedrijfsleiders. Dit is niet alleen inspirerend voor de studenten, maar ook voor collega-bedrijfsleiders of managers. De bedrijfsleiders kunnen tijdens deze ochtendsessies hun collega-netwerk uitbreiden en inspiratie opdoen vanuit het werkveld.

"We zijn bijzonder trots dat we Prof. Em. D. Collen van Thrombogenics naar de PHL hebben kunnen halen", aldus Segers.

Meer informatie en inschrijven via www.phl.be (agenda)