jci nominees

Marjolein, Sam, Tom of Vincent: dit zijn dé kanshebbers…

Marjolein Nijs (Gervi), Sam Chartouni (Aerobel), Tom Hoogmartens (Hoogmartens) of Vincent Beckers (iinno): wie wordt de opvolger van Steffen Brans als Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar? Dat maakt organisator JCI Limburg bekend op 28 maart 2024 als de uitreiking van deze prestigieuze trofee plaatsvindt in Genk.

Na maandenlang vergaderen op het scherpst van de snee, hebben de diverse afdelingen van JCI Limburg zopas hun kandidaat naar voor geschoven om te wedijveren voor de hoofdprijs: Wie wordt dé Limburgse Jonge Ondernemer van het Jaar, en mag de trofee overnemen van Steffen Brans?

De 4 finalisten werden dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een event dat traditioneel plaatsvindt in het bedrijf van de vorige winnaar: Wisemen.

De directeur van de JCI-Award, Tim Drijkoningen, is alvast even enthousiast en staat te popelen om er een geweldige editie van te maken. “We zetten dit jaar in op mentaal welzijn van de ondernemer en de manier waarop dit tot uiting komt binnen zijn of haar bedrijf. De vier kandidaten zullen daar dus ook een woordje uitleg over moeten geven." En dat zijn:

Marjolein Nijs (Gervi)
In 2023 nam Marjolein, na elf jaar ervaring in het managementteam, het bedrijf Gervi over van haar vader. Aan de overname ging een intensieve samenwerking en voorbereiding vooraf, wat Marjolein typeert als familiemens. Marjolein staat voor tal van uitdagingen nu zij alleen aan het roer staat. Niet de minste is de verduurzaming en het energiezuiniger maken van wellnessproducten en -apparaten.

Sam Chartouni (Aerobel)
Nog geen twee jaar geleden lanceerde Sam, samen met mede-oprichter Steve De Poorter, het bedrijf Aerobel. Sam stond mee aan de wieg van de baanbrekende uitvinding Aerogel: isolatiemateriaal geproduceerd uit afval en restproducten uit andere stoffen. De Aerogel is misschien wel het best isolerende materiaal ter wereld. Het orderboek van het jonge Aerobel staat al enige tijd tjokvol…

Tom Hoogmartens (Hoogmartens)
Tom staat vandaag als derde generatie aan het hoofd van het familiebedrijf Hoogmartens Wegenbouw, dat bekend is voor zijn expertise, en kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Hoogmartens kende de afgelopen jaren een bijzondere groei en legde met Tom aan het roer al een mooi traject af. Tom zet in op het aantrekken van nieuwe en jonge profielen om een frisse wind in zijn bedrijf te brengen.

Vincent Beckers (iinno-benelux)
Vincent is mede-bezieler van het bedrijf iinno-benelux wat staat voor intelligent innovation. De immer goedlachse Vincent is een geboren ondernemer en begon al vroeg met zijn eigen onderneming(-en). Met iinno-benelux is hij niet aan zijn proefstuk toe. Hij zoekt met het team (zoals vennoot Jef Noelmans) constant naar oplossingen voor hernieuwbare energie die de maatschappij verduurzamen en van onschatbare waarde zijn.

Wie het wordt? Afspraak voor de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer op 28 maart 2024 in C-Mine Genk.