eurosys computers

Mark Lens zamelt elektronica in voor kansarmen

De Limburgse ondernemer Mark Lens, onder meer bekend als oprichter van EuroSys en Auva, organiseert volgende week een grote inzamelactie voor afgedankte laptops en tablets voor kansarmen.

“Onze leerlingen en scholieren zullen ook na de vakantie wellicht online les moeten volgen. En ook bewoners van rustoorden en zorgcentra kunnen enkel via digitale weg contact houden met hun familieleden. Maar niet iedereen beschikt over een laptop of tablet. Vandaar deze grootschalige actie”, zegt Mark Lens. De inzamelactie loopt onder de paraplu van zijn ‘Promobutler Foundation’, waarmee hij en tal van andere Limburgse ondernemers verschillende sociale en groene projecten in de wereld steunt. “Maar nu is er hier ook dringende nood”, stipt Lens aan.

Social distance
Bedrijven en particulieren kunnen volgende week donderdag 9 april en vrijdag 10 april tussen 9 en 17 uur hun gebruikte apparaten binnenbrengen bij EuroSys in Houthalen (Industriezone Centrum-Zuid 1527A). Om alles veilig en ordelijk te laten verlopen, kan je via deze link aangeven op welk tijdslot en met hoeveel notebooks je zal langskomen. “We zorgen er uiteraard voor dat alles met de nodige social distance kan gebeuren. De mensen hoeven enkel hun laptops en tablets neer te zetten en kunnen weer vertrekken”, aldus Lens. De afgedankte apparaten zullen door de specialisten van EuroSys en Auva gebruiksklaar worden gemaakt.