Nieuws Limburg Meedenken over stad van de toekomst op X-Festival

Meedenken over stad van de toekomst op X-Festival

Meedenken over stad van de toekomst op X-Festival

Architecten, wetenschappers, modeliefhebbers, bedrijven uit de groene energie, kunstenaars, innovatieve Limburgers,… Ze ontmoeten elkaar allemaal van donderdag tot en met zaterdag op het X-Festival. Met dit treffen, geïnspireerd door internationale topsprekers en artiesten, wordt een beeld geschetst van de stad van de toekomst.

Hoe gaan we (over)morgen creatiever om met energie van de zon? En wat met de mode van de toekomst? Sprekers uit binnen- en buitenland laten er hun licht over schijnen tijdens de eerste editie van het driedaagse X-Festival. “Enkel out-of-the-box-denken is toegelaten”, zegt initiatiefnemer Jean Manca.

Het X-Festival brengt de werelden van wetenschap, technologie en kunst samen voor een uitgebreide brainstorm over de (duurzame) toekomst. Deze eerste editie focust op twee thema’s: ‘Solar City’ en ‘Smart (Eco)City of the Future’. Gasten komen er drie dagen praten en debatteren over onder meer de revoluties op vlak van zonne-energie, de kracht van eco-architectuur, wonen en werken in de duurzame stad, de eerste Belgische elektrische wagen en zelfs interstellair reizen…

De Oude Gevangenis wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een ‘Room of Wonders’ – een tentoonstelling met onder meer ‘future tech’-fashion (o.a. lichtgevende en door hersens gestuurde ‘intelligente kleding) en nieuwe generatie zonnecellen.

Op het X-Festival worden ook prijzen uitgereikt. Zo zullen de beste ideeën/concepten voor groene, tot de verbeelding sprekende en esthetische zonneceltoepassingen bekroond worden met de ‘Solar Stad Award’. De jongste creatievelingen (6-18 jaar) maken dan weer kans op een ‘Junior Solar Stad Award’.

Het volledige programma en meer info over alle sprekers vindt u op deze link.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.