Nieuws Limburg Meningen verdeeld over voordeel dat Ford doet

Meningen verdeeld over voordeel dat Ford doet

Meningen verdeeld over voordeel dat Ford doet

De beslissing van Ford om zijn overcapaciteit in Europa aan te pakken, is gedurfd maar niet zonder risico. Dat zeggen analisten geraadpleegd door het Amerikaanse vakblad Automotive News. Volgens het Amerikaanse blad is Ford de eerste autoconstructeur in Europa die de problemen durft aan te pakken, “maar nog dieper snijden in de productiecapaciteit zou betekenen dat vitale delen worden weggesneden”, zo vindt Garel Rhys, analist van het Centre for Automotive Research at Cardiff University in Wales.

Volgens Brian Bertsch van het ratingbureau Fitch is het plan van Ford in grote mate afhankelijk van het feit of anderen volgen. In dat geval gaan de concurrenten hun overproductie aan dumpingprijzen van de hand doen “en verliest Ford het voordeel van de afgebouwde capaciteit”.

Volgens Automotive News is het echter nog de vraag of autoconstructeurs in Duitsland en Frankrijk in staat zullen zijn de overcapaciteit aan te pakken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.