Nieuws Limburg Mobile Vikings gekaapt door Proximus

Mobile Vikings gekaapt door Proximus

Mobile Vikings gekaapt door Proximus

De Hasseltse telefoonoperator Mobile Vikings verlaat de DPG-groep en vindt nu onderdak bij Proximus. De koper legt 130 miljoen op tafel en geeft aan dat de 80 crew-members op de Corda Campus binnen een eigen entiteit en identiteit zullen opereren. Voor de 335.000 klanten verandert er (voorlopig) niets.

Mobile Vikings werd opgericht in 2007 door Frank Bekkers en co. Het bedrijf groeide uit tot een attractief merk binnen de Belgische telecommarkt, met in hoofdzaak een niet te versmaden mobiel aanbod voor jongeren. Het was vooral COO Hans Similon die de operator een smoel gaf, door out of the box te denken en een a-typische profilering neer te zetten. Een succesrecept, dat leidde tot een hechte community van believers, de Vikings genoemd. Maar in 2015 kregen de eigenaars een lucratief aanbod om het klantenbestand over te hevelen naar DPG, de mediagroep van onder meer VTM en Dag Allemaal. De overnemer voegde de Vikings toe aan het bestand van JIM Mobile, om te groeien tot zo’n 335.000 klanten.

Maar nu hebben de Vikings het anker gelicht aan de Medialaan en zetten ze koers naar de Albert II-laan in het centrum van Brussel. Onder de vleugels van Proximus moet het Hasseltse schip de woelige golven van de telecommarkt gaan trotseren. Want met de komst van het 5G-netwerk zal de strijd om de klanten tot een ware zeeslag uitgroeien.

Toch wil Proximus niet veel veranderen. De naam, het team, de locatie en de voorwaarden voor de klant: alles blijft bij het oude. Proximus heeft al gezegd dat Mobile Vikings zal blijven functioneren als afzonderlijke entiteit met een duidelijke positionering en een sterke eigen identiteit. Natuurlijk zullen de klanten wel op het Proximus-netwerk worden overgezet. Op die manier wil men de straffe cijfers van Mobile Vikings veiligstellen: een omzet van 50 miljoen en een ebitda van 15 miljoen. Dat is de investering van 130 miljoen waard, vindt Proximus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.