Nieuws Limburg Moet JoJo Elektronica verder zonder Jo?

Moet JoJo Elektronica verder zonder Jo?

Moet JoJo Elektronica verder zonder Jo?

“Het begon met een koffiemolen”

IMG_1663JoJo Elektronica viert zijn 25ste verjaardag en het gonst van de geruchten rond de Opglabbeekse beveiligingsspecialist. Jo Janssen ontkent alvast met klem het hardnekkig verhaal dat hij het bedrijf zou verlaten. “Geen denken aan. Daarvoor doe ik het te graag. Al 35 jaar lang. Als jonge gast van 16 ,17 jaar was ik al geprikkeld door techniek. Kabels, schroefjes, elektriciteit, mechanica … Mijn ouders zagen dat ik technisch georiënteerd was. Op den duur  kwamen vrienden en buren naar me toe om hun defecte koffiemolen en broodrooster te laten herstellen. Ik begon eraan te sleutelen en ik kreeg het opgelost. Ook al had ik soms wel eens een schroef te veel over,” lacht Jo.

De hobbyist combineerde zijn elektronicawerkzaamheden in zijn beginjaren met een job bij de Kempische Steenkoolmijnen als telecommunicatietechnicus. “Toen een Opglabbeeks bedrijf me om een factuur vroeg, kon ik dat eerst niet geven. Ik deed het maar als hobby. Die vraag heeft me geïnspireerd en ik begon dit werk te doen als bijberoep. Mar al snel werd het bijberoep mijn hoofdberoep. Samen met mijn zeven jaar jongere broer Raf, die niets liever deed dan me helpen als hij terug kwam uit school, hebben wij in ’89 JoJo opgestart. Nu 25 jaar later – na technisch sterk geëvolueerd te zijn en alle technieken in huis te hebben – werken we met nog altijd even veel liefde aan onze producten.”

www.jojo.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.