Nieuws Limburg Nanopixel, KU Leuven en Ozark Henry zorgen voor wereldprimeur

Nanopixel, KU Leuven en Ozark Henry zorgen voor wereldprimeur

Nanopixel, KU Leuven en Ozark Henry zorgen voor wereldprimeur

ROESELARE – Nanopixel heeft een vooruitstrevende VR-visualisatie van een epilepsie aanval in de hersenen ontwikkeld. Wetenschappelijk en volkomen waarheidsgetrouw een epilepsie aanval in beeld brengen én kunnen ervaren, was tot nu toe pure fictie.

Nanopixel, Belgisch marktleider op vlak van virtual reality experiences, laat vanaf deze week in het Leuvense Health House een VR-ervaring zien waardoor de medische wereld kennis kan maken met de nieuwste doorbraken inzake epilepsie-behandeling. Het concept en de ontwikkeling gebeurde door Nanopixel, in nauwe samenwerking met Imec, Health House, de KU Leuven (professor Wim Van Paeschen) en Piet Goddaer, alias Ozark Henry.

In België hebben naar schatting 60.000 mensen epilepsie. Maar uitleggen hoe zo’n epileptische aanval nu tot stand komt en écht voelt was tot nu toe geen gemakkelijke taak. De kennis en ervaring van professor Van Paeschen hebben ervoor gezorgd dat Nanopixel een volledig waarheidsgetrouw, wetenschappelijk beeld heeft kunnen schetsen.

 

Ozark Henry zorgt mee voor wereldprimeur

Voor het eerst wordt bij een VR-ervaring ook een extra dimensie toegevoegd, namelijk een 3D immersive sound. Het in 3D componeren van geluid zorgt voor een ongeziene luisterervaring die de immersieve VR-ervaring ongeëvenaard maakt op wereldvlak. Piet Goddaer, beter bekend als Ozark Henry, maakte in zijn studio gebruik van de laatste technologie die de nieuwe geluidservaring mogelijk maakt. Via stethoscopen en tientallen sensoren op het lichaam werden in 3D ook effectieve lichaamsgeluiden opgenomen. Je bevindt je tijdens de VR-ervaring middenin het menselijk lichaam en dit zie je en hoor je. Een meeslepende ervaring die de inhoud van de boodschap versterkt.

Kevin Taelman, COO van Nanopixel is terecht fier met de realisatie: “In de medische sector zijn we niet aan ons proefstuk toe en ook dit was opnieuw een bijzondere uitdaging”, zegt Taelman. “Vanaf het bedenken tot en met het uitvoeren zijn we tot het uiterste gegaan met ons team. Het resultaat is een VR-ervaring die tot de wereldtop mag worden gerekend en een absolute primeur binnen de medische wereld. Het is steeds ons doel om unieke ervaringen te ontwikkelen voor onze klanten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.