veronique vnails

Nederlandse nagels landen in Limburg

Het gaat hard in de business van de gelnagels. Heel wat studio's hebben een klantenstop ingevoerd omdat de agenda's overlopen. Het enige alternatief is dat de dames zelf hun nagels thuis gaan verzorgen. "Maar het aanbod van producten is ofwel peperduur ofwel van lage kwaliteit", weet Veronique Marchand van V-Nails in Kuringen (Hasselt). "Gelukkig hebben we nu de kans gekregen om het gamma van de marktleider in Nederland ook bij ons in Limburg te gaan verdelen." En dat moet ook de Hasseltse ondernemer een nieuwe boost geven.

Veronique van V-Nails in Hasselt is al 20 jaar nagelstyliste. "De omslag in onze sector is gebeurd tijdens de coronaperiode", vertelt ze. "Toen zijn er meer vrouwen zelf hun nagels gaan verzorgen omdat de nagelstudio's gesloten waren. Bij de terugkeer naar de normale situatie, waren de populaire studio's heel snel volgeboekt (en gingen de kleintjes niet meer open). En dus nam de vraag naar producten om zelf aan de slag te gaan, sterk toe. Wij hebben deze evolutie altijd ondersteund door te werken met een kwalitatief Belgisch merk, maar dat werd -door de enorme vraag- ineens waanzinnig duur. Klanten gingen dan -als alternatief- online producten bestellen, maar die waren van bedenkelijke kwaliteit. En dus moesten wij op zoek naar een oplossing..."

Die werd gevonden in Nederland. "We hebben na even zoeken kennisgemaakt met Diva, een groothandel die ginds al 25 jaar marktleider is", aldus nog Veronique Marchand. "We hebben eerst hun producten zelf getest en daarna beslist om -via de hoofdverdeler in Zaventem- voor de Limburgse markt met hen in zee te gaan. De voordelen, zoals hun EU-certificatie, prijs en anti-allergische bestanddelen, doen een nieuwe wereld opengaan voor het cliënteel in Limburg."

En zo krijgt ook de sector in onze provincie nieuwe impulsen...