cetin yungo

Nieuw bedrijf richt zich op videoproducties

Het Genkse marketingbureau Yungo kondigt de geboorte aan van Yungo Studio. Daarbij transformeert hun bestaande, interne videoteam naar een onafhankelijke entiteit, gericht op het leveren van videoproducties voor sociale media en andere kanalen.

Het hoofd van dit ambitieuze project is de recent aangetrokken Ayby Çetin, een opkomend talent in de film- en televisiewereld. Hij was onder andere hulpregisseur voor de populaire serie Undercover. Hij heeft tevens lokale bekendheid verworven door zijn eigen film "Broodnodig" die voor enkele uitverkochte zalen zorgde in Euroscoop Genk. "Met zijn schat aan ervaring en een frisse blik op storytelling en visuele communicatie, is Ayby de geknipte man om dit team te leiden", zegt Wouter Dorissen van Yungo. "Zijn vermogen om meeslepende verhalen te vertellen, samen met zijn technische expertise, positioneert Yungo Studio als een spannende, nieuwe speler in de videoproductiemarkt."

Het team van Yungo komt niet onbeslagen op het ijs. De afgelopen 5 jaar werden er al meer dan 300 video's geproduceerd, waarvan er een aantal zelfs een award in de wacht wisten te slepen. "Met de lancering van Yungo Studio beogen we ons aanbod te diversifiëren en te versterken, niet alleen als marketingbureau, maar ook als een creatief powerhouse voor videoproductie", stelt Dorissen.

Het nieuwe dochterbedrijf is één van de manieren waarop Yungo de expansie stoelt. Met een team van ondertussen 17 vaste medewerkers wordt een omzet van 1,5 miljoen euro gerealiseerd. Het doel voor 2024 is doorgroeien naar 2 miljoen euro.