farmaline leen en lode

Nieuw kantoorgebouw voor marktleider Farmaline

De Tongerse online apotheek Farmaline heeft zich zopas gevestigd in een vernieuwd kantoorgebouw op Tongeren Oost. Het bedrijf van Lode Fastré (37) en Leen Ponet (39) mag zich trouwens sinds kort Belgisch marktleider noemen.

Door de fusie met het Duitse Shop Apotheke en de beursgang werd de uitvalsbasis van Farmaline in Piringen snel te klein. Daarop verkaste de administratie naar een groter gebouw op het industrieterrein Overhaem in Tongeren, maar ook daar werd het snel te krap. Farmaline heeft zich daarom zopas gevestigd in een vernieuwd kantoorgebouw op Tongeren Oost.

45 mensen

“Hier is nog ruimte voor groei”, zegt apotheker Leen Ponet. “Dit jaar alleen al hebben we 10 mensen extra in dienst genomen.” De nieuwe stek huisvest de klantendienst, de aankoop, marketing, boekhouding en administratie. “Heel wat van onze mensen zijn Franstalig, vandaar dat we dicht bij de taalgrens wilden blijven." In totaal telt Farmaline nu 45 medewerkers. Het logistieke magazijn bevindt zich in Venlo.

Haasje over
Farmaline mag zich sinds kort ook Belgisch marktleider noemen. Het neemt daarmee de fakkel over van de grote concurrent Newpharma uit Luik, die eind 2017 werd overgenomen door de familie Colruyt. “Het is alleszins een historische mijlpaal op ons groeipad in een erg competitieve markt”, aldus nog Leen Ponet.

Op voorschrift
Het bedrijf wil graag nog veel groter worden. “Als straks ook de medicijnen op voorschrift online kunnen verkocht worden, zijn we er klaar voor”, zegt Lode Fastré. “In België mag dat nog niet. In Duitsland wel, en onze partner Shop Apotheke heeft daarvoor alle knowhow in huis.”