Truck Center Frederix

Nieuwe afdeling voor Frederix Truck Center

Het gekende Frederix Truck Center in Paal-Beringen heeft een nieuwe afdeling voor bestelwagens opgestart. "We hebben een gevoel van pionier te zijn, want de zelfstandigen en kleine bedrijven zijn niet gewoon om hun bestelwagens bij een vrachtwagen-dealer te kopen", zegt Karel van der Heijden, salesmanager van het nieuwe gamma bij Frederix.

TGE is de naam van de reeks bestel- en lichte vrachtwagens die fabrikant MAN op de markt brengt. Frederix Truck Center in Beringen speelt gretig in op die ontwikkeling en heeft zich meteen gemeld als regionale dealer van dit gamma. Naast de 'gewone' bestelwagens zijn er uitvoeringen met enkele of dubbele cabine, en een combi-versie.

"Het is een logische aanvulling op het aanbod van onze MAN-trucks boven 3 ton", zegt Karel van der Heijden. "Een aantal producten en diensten kunnen we gewoon overzetten op dit nieuwe segment. Ik denk aan onze 24-urenservice en financieringspakketten. Maar ook technische snufjes, zoals het geavanceerde noodstopsysteem, passen we hier standaard toe. Dat alles is een hele verandering voor de klanten van deze voertuigen. Bakkers, aannemers en andere professionals gaan nog niet instinctief bij een truck-center aankloppen om hun bedrijfsvoertuigen te kopen. Nochtans zijn ze allemaal aangenaam verrast als ze hier de mogelijkheden ontdekken."

Vandeput
Voor de uitrusting van deze voertuigen, gaat Frederix in zee met Q-Tech. Dat is een snelgroeiende leverancier van toebehoren voor bedrijfsvoertuigen, zoals dakrails, opstapjes, imperialen, front-bars, etcetera. De Belgische markt wordt vertegenwoordigd door Maxime Vandeput, een Limburger die voorheen zijn strepen verdiende bij onder meer Terberg Specials in Genk (rechts op de foto). "We zijn heel blij dat we vertrouwen krijgen van topspelers in de markt, zoals Frederix", zegt hij. "Daardoor zijn we op korte termijn sterk kunnen groeien in ons land. De afgelopen 3 jaar is er 2 miljoen euro aan omzet bijgekomen. Een ritme dat we graag willen aanhouden..."