Nieuws Limburg Nieuwe directeur voor materiaalonderzoek

Nieuwe directeur voor materiaalonderzoek

Nieuwe directeur voor materiaalonderzoek

Professor Dirk Vanderzande is zopas aangesteld als nieuwe directeur van IMO, het Instituut voor Materiaalonderzoek van de Universiteit Hasselt. Dit werd in 1990 opgericht door stichtend directeur professor Lambert Stals, die vervolgens de fakkel doorgaf aan huidig rector Luc De Schepper, nadien opgevolgd door voormalig rector Harry Martens.
Professor Dirk Vanderzande is al van bij de start verbonden aan het Instituut voor Materiaalonderzoek. Hij heeft een internationale reputatie gevestigd in het onderzoek naar plastic halfgeleiders, die momenteel bv. in plastic zonnecellen worden gebruikt.
Gezien zijn expertise wil de nieuwe directeur het onderzoek rond alternatieve energiesystemen verder uitbreiden. Ook op het vlak van materialen voor de gezondheidszorg zal verder geïnvesteerd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.