ivo marechal

Nieuwe grote fietswinkel komt naar Limburg

Ivo Marechal zal weldra met een nieuwe speedpedelec zijn woon-werkverkeer van Lummen naar zijn investeringsfonds Down2Earth in Antwerpen afleggen. Hij en zijn partners hebben immers geïnvesteerd in Cyclobility, een aanbieder van fietsleasing, en dus een concurrent van o.a. het Limburgse Cyclis Bike Lease. Cyclobility kondigt meteen ook de opening aan van een eigen grote fietswinkel met servicepunt in Limburg.

Cyclobility is een Belgische aanbieder van fietsleasing voor bedrijven. Het bedrijf beheert momenteel zes eigen fysieke winkels, gevestigd in Gent, Roeselare, Aalst, Sint-Niklaas, Kluisbergen en Lier. Er kunnen ook particuliere klanten terecht. In deze vestigingen biedt het bedrijf onderhoud aan voor alle klanten. Het is de bedoeling dat na het instappen van Down2Earth, er ook een grote vestiging zal openen in Limburg. Daarmee zal de concurrentie in de sector fors worden aangescherpt.

Daarnaast biedt Cyclobility ook een service aan op locatie, dus bij de klant zelf. Er wordt tevens een beroep gedaan op een uitgebouwd netwerk van externe fietswinkels, waarmee wordt samengewerkt om de leasingnemers te faciliteren naar onderhoud.

Down2Earth neemt het belang in Cyclobility over van Regenero Impact Fund, Trividend en Change-Credal, en wordt daarmee hoofdaandeelhouder. Ook de oprichter, Andries Aumann, participeert mee in de nieuwe structuur. Bedoeling van Marechal en zijn partners is om de groei van het leasingbedrijf, vandaag zo'n 70% per jaar, verder te versnellen en uit te groeien tot één van de voornaamste spelers in het land.